Tűzgyújtó Konferencia 2024 - Nonprofitok jelentkezése

Köszönjük a nagy érdeklődést! A konferenciára minden hely elkelt. Regisztrációs felületeinket lezártuk. Amennyiben lemondás esetén akár utolsó pillanatban is szívesen eljönnél a konferenciára, kérjük jelezd ezt a hello@flowalapitvany.hu e-mail címen. Az üzenetek beérkezési sorrendjében várólistát nyitunk.

2024. február 28-án ismét Tűzgyújtó Konferencia Magyarországon!

Legyél ott Te is, töltődj, inspirálódj, lobbantsd lángra belső tüzedet!

Bővebb információért kérjük görgess lejjebb.

A TŰZGYÚJTÓ SZTORI

A Tűzgyújtó Konferenciát, ezt a hazai kezdeményezésű, egyedülálló eseményt először 2012-ben, majd 2013-ban szervezték meg Budapesten. A konferencia címe Charles Handy gondolatából merített inspirációt: „Nem várhatunk nagy emberek jövőképeire, mert kevés van belőlük. Saját magunknak kell meggyújtanunk a kis tüzeinket a sötétben.” Az első Tűzgyújtó Konferenciák célja az volt, hogy összekössék egymással a társadalmi problémákra érzékeny, tenni akaró embereket, közösségeket, cégeket és szervezeteket, hogy tanulhassanak egymástól, és ezáltal a kis tüzekből az egész magyar társadalmon átsöprő, jobbító szándékú és célú hullám indulhasson el. „Magyarország olyan, mint egy nagy focipálya, ahol a legtöbben a pálya szélén ácsorogva kiabálják, hogy mit is kellene csinálni a bent lévő labdákkal, hogy valami történjen már végre. Azok pedig, akik mégis bemerészkednek a pályára, legtöbbször néhány próbálkozás után feladják a küzdelmet, és ritkán térnek oda vissza.” - írta annak idején a HVG egy cikkében. Vajon mennyit változott a helyzet az azóta eltelt egy évtizedben?

TŰZGYÚJTÓ 2024

„Összekötünk embereket és szándékokat, korosztályokat és szektorokat. Segítünk tüzeket gyújtani, fellobbantani a lelkesedést, a tenni akarást.” A kezdeményezést ezekkel a szavakkal indította útjára 2012-ben a Common Purpose Magyarország. Most 2024-ben a Flow Alapítvány éleszti fel újra és viszi tovább a tüzet. Veletek, közel 200 eltérő életkorú és hátterű résztvevővel és közreműködővel, akik Magyarország legkülönbözőbb szakmáiból és területeiről érkeznek, és másképp talán sosem találkoznának egymással. A Flow Alapítvány, melynek egyik küldetése, hogy összehozza a for-profit és a nonprofit szféra szereplőit, és támogassa együttműködéseiket világjobbító tevékenységeik kialakításában, az idén és a közeljövőben ismét ezt a híd-szerepet helyezi tevékenysége fókuszába, és ennek jegyében - 11 év elteltével - 2024. február 28-án ismét megrendezi Budapesten, immár harmadszor, a Tűzgyújtó Konferenciát.

Mit is kínálunk? 

  • egy energizáló, inspiráló napot, ami kimozdít, motivál, feltölt és lendületbe hoz;
  • új ismeretségeket és találkozásokat, amelyek bátorságot adnak és cselekvésre ösztönöznek; 
  • történeteket, példákat, amelyek megváltoztatják gondolkodásunkat, a hozzáállásunkat; 
  • ötleteket, jó gyakorlatokat, amelyekből további formabontó kezdeményezések születhetnek; 
  • tiszta inspirációt egy teljes napot át, ami segít megkérdőjelezni eleddig vitathatatlannak hitt feltevéseinket, hiedelmeinket;
  • társaságot és társakat, akik segítenek túljutni az elakadásokon, és bátorságot adnak a cselekvéshez.  

Program 

A Tűzgyújtó Konferencia legnagyobb ereje abban van, hogy a résztvevők egy egynapos személyes részvétellel megvalósuló rendezvényen, illetve hat héttel később egy félnapos online esemény keretében inspirálják és támogatják egymást. A programban a plenáris előadások és a kerekasztal beszélgetések mellett az esetmegosztás, a tapasztalatátadás és a kapcsolatépítés áll a középpontban. A cél ismét az, hogy a konferencia során megtapasztalt kapcsolódásokon keresztül a követő hetekben-hónapokban akcióba forduló elhatározások születhessenek.  

A kevés anyagi lehetőséggel rendelkező nonprofit szervezetek számára is szeretnénk lehetőséget biztosítani a részvételre olyan mértékben, amennyire a forprofit résztvevők és a nonprofit fejlesztők által váltott támogatói jegyek ezt lehetővé teszik. Amennyiben nonprofit szervezetként nincs lehetőséged a részvételi díjat kifizetni, de mindenképpen szeretnél jönni, kérjük, szándékodat jelezd a hello@flowalapitvany.hu címen. 


Flow-ba hozunk Téged is!